Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

Jó, ha tudja, hogy mikor kell a karbantartást elvégezni. Ha rendszeresen kihív minket, akkor leredukálja a meghibásodások és egyéb problémáknak a lehetőségét.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Mikor kell karbantartani a légkondicionálót? Mikor kell karbantartani a légkondicionálót?

A legfontosabb, hogy évente kétszer legyen karbantartva a készüléke. Ebből egy legyen ősszel, egy pedig tavasszal. Tavasszal olcsóbb és kevesebbet kell várni, nem kerül várólistára! Hívjon minket!

Miért kell karbantartani a légkondicionálót?

Sokak számára kérdés az is, hogy miért kell karbantartani a légkondicionálót. Most ezt szeretnénk röviden bemutatni, hogy minden fontos kérdésére találjon választ. Először is kezdjük azzal, hogy mi történik a klímával idővel.

Kezdjük a kültéri egységgel. A kültéri egység folyamatosan szívja befele a levegőt. A levegővel együtt természetesen a port is szívja be, ez nagyjából olyan, mint amikor a régi hajszárítónak vagy a ventilátornak a hátulját megnézzük, és ott van a porréteg. Azonban a klímának a por rétegé sokkal nagyobb tud lenni. Ha a por megakadályozza a készüléket a levegő áramoltatásában akkor nagyon könnyen nagy galibát tud okozni, hiszen a készülék elkezd túlteljesíteni, amely során könnyedén meg tud hibásodni – akár végleg.

Klíma karbantartást szeretne? Kérjen ajánlatot!

A beltéri egységről beszélni azonban sokkal fontosabb. A beltéri egység belsejében egy meleg, nedves közeg van, amely a különböző mikroorganizmusok, például a vírusok, gombák, baktériumok számára rendkívül ideális körülmény. Ebben a közegben nagyon hamar el tud szaporodni, és így könnyedén be tud jutni otthonunk levegőjébe. Innen már csak egy lépés az, hogy egy éjszaka alatt tüdőgyulladást kapjunk. Megéri ezért hanyagolni a karbantartást? Nem hinnénk.

Hogyan lehet karbantartani a légkondicionálót?

A legegyszerűbb módja ennek, hogyha kihív minket. Mi mindkét készüléket alaposan kitisztítjuk. A kültéri egységet általában magasnyomáson portalanítjuk, itt nem használunk vízbázisú tisztítást. A beltéri egységnél már igen. Ott egy fertőtlenítő folyadékot juttatunk be a készülékbe, amely tökéletesen elterjed mindenhova. Ezt hagyjuk hatni, majd közben a szűrőt letakarítjuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor szinte kész is, működhet továbbra is a klíma. 

Hogyan lehet karbantartani a légkondicionálót?
Megcsinálhatom házilag is a légkondícionálóm tisztítását?

Megcsinálhatom házilag is a légkondícionálóm tisztítását?

Bár így leírva valóban egyszerűnek tűnik ez a folyamat, a valóságban egy cseppet sincs így. Jobb ezt rábízni a szakemberekre, hiszen egy tüdőgyulladás, vagy egy új készülék vásárlása nem játék, jobb ezt nem megkockáztatni. Ráadásul sok készülék esetében a garanciát is elveszti, hogyha belenyúl. Ne feledje, hogyha mi szereltük, vagy szereljük be a készüléket, akkor az első tisztítás ingyenes!

Mikor érdemes karbantartani a légkondicionálót?

Évente kétszer legalább. Érdemes a tavaszi és az őszi időszakot célba venni, mindenféleképpen a szezon megkezdése előtt. De bármikor lehet kérni erre időpontot, természetesen nem csak tavasszal és ősszel vállaljuk a karbantartást. Időpont egyeztetésért kérjük keressen fel minket!

Miért tavasszal tisztíttassam a klímám? Miért nem nyáron?

Mi azért javasoljuk a tavaszt, mert ilyekor még nem indul be a dömping, sokkal hamarabb tudjuk vállalni a karbantartásokat, még nem kell várólistát írnunk. Ez Önnek is jobb, sokkal jobb, mintha a nyári forróságban várnia kellene napokat, vagy heteket, hogy meglegyen a karbantartás. Ráadásul tavasszal olcsóbb is a karbantartás.

Mikor érdemes karbantartani a légkondicionálót?

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés
Darálós WC javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Darálós WC Javítás

Darálós WC javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Szolgáltatásunk a Magyarországon lévő összes, kereskedelemben kapható wc típusra vonatkozik! Cégünk régóta foglalkozik e rendszer kiépítésével, a wc-k szakszerű, maradéktalan bekötésével, cseréjével, javításával, tisztításával és dugulás elhárításával. Vállalkozásunk sikerének titka a gyorsaság, a precizitás és a megfelelő szakértelem.