Klíma karbantartás

A klímát nagyon fontos évente kétszer kitisztítani, csak ez garantálja a jó és egészséges működést!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma karbantartás Klíma karbantartás

A klímáknak a tisztítását érdemes évente kétszer, de minimum egyszer elvégeztetni a jó egészségünk és a készülék további jó működése érdekében. A karbantartás egy gyors és olcsó folyamat, ráadásul ha velünk szerelteti, vagy szereltette be a készülékét, akkor az első tisztítás garantáltan ingyenes.

Miért fontos a tisztítás?

Sokan kérdezik, hogy ugyan mi szükség van a tisztításra? Elvégre nem koszos, bele is néztek, de ott sem volt koszos. Na jó, a szűrő kicsit poros volt, de az annyira nem baj, nem?

A probléma nem ennyire szemmel látható. Először beszéljük a kültéri egységről. A kültéri egység folyamatosan szívja be a port, ez kifejezetten akkor probléma, hogyha utcafronton helyezkedik el. A sok por könnyedén olyan réteggé alakulhat át, amely gátolja a készüléket a légáramlatban, amely komoly problémákhoz tud vezetni.

Klímaszerelést szeretne? Kérjen ajánlatot!

Azonban a beltéri egységnél még nagyobb a probléma. A beltéri egységben egy nedves, meleg környezet van, amelyben nagyon könnyen megtudnak telepedni, majd eltudnak szaporodni a különböző mikroorganizmusok, mint a gombák, baktériumok, vírusok. Ha megnézzük a klíma működését, akkor könnyen összerakhatjuk fejben, hogy ezeket a gombákat, vírusokat, baktériumokat az otthonunk levegőjébe fogja beforgatni, majd még több termelődik az egységben, amely szintén bejut a levegőbe, és ez így megy körbe-körbe...

Betegségek? Allergia?

Bizony, betegségeket is tud okozni a klíma. Ha a fent említett mikrobák bekerülnek a levegőbe akkor könnyedén ki tud alakulni tüdőgyulladás, vagy légiósbetegség. Ezekkel a klíma allergiásoknak cikkben foglalkoztunk bővebben.

A legionella baktérium mindenhol ott van, hiszen a pangó melegvizet szereti. Ha megmosakodunk vele akkor nem lesz semmi bajunk, azonban, ha elporlasztódik és ezt a porlasztott formáját beszippantjuk, akkor atípusos tüdőgyulladásunk lesz. Az ilyen típusú betegségekből kigyógyulni 2-3 hét, de akár egy hónap is lehet.

Klíma allergiásoknak
Klíma karbantartásának a menete

Ezen felül beszélnünk kell még az allergiáról. Ha nincs rendszeresen takarítva a készülék, akkor az allergiás tünetek csak fokozódni fognak. Azonban, ha rendszeresen van takarítva a készülék, akkor az allergiás tünetek szinte meg is tudnak szűnni, hiszen a legtöbb klímában ma már rendkívül príma szűrő rendszer van.

Épp ezért elképesztően fontos a klíma tisztítás. Tudjuk, ezek rémisztőek lehetnek, de nagyon könnyű ez ellen védekezni. A tisztítás nem tart sokáig, gyorsan meg van, ráadásul még olcsó is. Olvasson tovább a részletekért. 

Klíma karbantartásának a menete

A klímát ésszerű félévente kitisztítani, klímakarbantartást végezni rajta. Jó, hogyha még a szezon előtt megteszi ezt, így mi azt tanácsoljuk, hogy tavasszal és ősszel legyen a klíma karbantartva. A tavaszi azért is jobb, mert olcsóbb és kevesebben keresnek fel minket, így nem kell aggódnia, hogy várólistára fog kerülni.

A klímatisztítás menete

klíma tisztításának a menete az, hogy a kültéri egységet folyadék nélkül megszabadítjuk a portól, majd áttérünk a beltéri egységre. Először is leszedjük a szűrőt és portalanítjuk, erre a legjobb megoldás az, hogyha a fürdőkádban, vagy a zuhanyzótálcában lemossuk róla a port, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Ezzel párhuzamosan beleöntjük a fertőtlenítő folyadékot a készülékbe. Ennek a folyadéknak időt kell adni, ha eltelt egy kis idő, akkor be kell indítani a készüléket, hogy biztosan mindenhova bekerüljön a fertőtlenítő folyadék. A fertőtlenítő folyadék minden kórokozót elpusztít, és legalább fél évig teljes biztonságot is ad nekünk.

Amint láthatja, ez egy rövid folyamat, ezzel az egyszerű lépéssel megtudja akadályozni a különböző megbetegedéseket, vagy a készüléknek az elromlását. 

A klímatisztítás menete

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott klímával kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Nozo takarítás Gázkészülék szerelés Burkolás - Parkettázás Gázszerelés gyorsszervíz Klíma javítás Budapest Klímaszerelés most Épületgépészet Budapest Klímaszerelés Budapesten Fűtés javítás Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Kondenzációs gázkazán Klímaszerelés Klíma beépítés
Cirkó javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Cirkó Szerelő Budapesten

Cirkó javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Tudjuk, milyen kellemetlen tud lenni az, ha nincsen meleg víz, vagy fűtés, ezért szakembereink a javítási munkálatokat az év minden napján éjjel-nappal (0-24) végzik el. Javasoljuk azonban, hogy készülékeit még az előtt javíttassa meg, amennyiben ismeri a hibáit, hogy annak működőképesnek kell lennie, tehát a fűtési szezon előtt.